dimarts, 25 de febrer de 2014

Carretera & Manta

Què en diuen els tertulians de... Seda, d'Alessandro Baricco 

El passat dijous 20 de febrer, els tertulians del club de lectura de la biblioteca, Carretera & Manta, van parlar sobre l'obra Seda, d'Alessandro Baricco.

Aquí teniu alguns dels comentaris dels participants:

- Una faula que m'ha fet pensar. Una història de desig, d'obsessió i de tot allò que ens porta a intentar aconseguir l'objecte de l'obsessió, l'objecte del desig.

- La novel·la està escrita amb un ritme cadenciós, gairebé poètic, que subratlla les imatges, reforçant-les i fent-les més intenses i reals.

- S'integren a Seda, l'amor exòtic, passional i obsessiu, amb el quotidià, devot i generós.

- Els veritables protagonistes de Seda són els personatges femenins i la seva capacitat d'estimar, amb generositat i devoció, davant d'una passivitat i una incapacitat de donar-se, malauradament sovint tan masculina.

- Seda és allò que gairebé no és res, que toques i que gairebé no estàs tocant, que no pots agafar perquè se t'escapa de les mans.

- Un viatge d'iniciació a la vida i a la capacitat d'estimar. Amb un mestre (Baldabiou) irònic, savi, astut i sorneguer. Un aprenent a qui caldran tres viatges per aprendre. I tres dones; la misteriosa, objecte de les projeccions del viatger; la sàvia, coneixedora dels homes que farà de mitjancera, i la dona que estima i sap esperar.


Què n'opineu vosaltres?


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada