dimecres, 9 d’abril de 2014

Biblionauta i RodaMonts

Noves propostes del centre d'interès de turisme

La Biblioteca l'Escorxador us presenta dues noves ofertes d'activitats en matèria de viatges vinculades al centre d'interès de turisme de l'equipament.
Es tracta del Biblionauta i el RodaMonts que s'afegeixen al club de lectura de viatges, Carretera & Manta, conduït cada tercer dijous de mes per Enric Soler i a les propostes Descobrim el territori que proposem cada setmana a través del blog i de les xarxes. 

El Biblionauta és una proposta de viatge virtual per diferents indrets del planeta, que us presentem avui i tindrà una periodicitat bimensual. Anirà acompanyada amb una mostra de documents, d'alguna exposició i guia de lectura. 

El Biblionauta és una presentació en format Prezi que transporta a algun indret concret a partir d'enllaços web, fotografies i vídeos. En aquests viatges virtuals s'intenta reflectir la destinació escollida en totes les seves vessants: llengua, cultura, geografia, turisme, gastronomia...   

La programació de Biblionautes d'aquest any és:

- Abril: Catalunya durant la Setmana Santa (amb tot un conjunt d'enllaços a diversos indrets de Catalunya on se celebra la Setmana Santa d'alguna manera especial)

- Juny: Marroc

- Agost: Les costes catalanes

- Octubre: El Montseny a la tardor

- Desembre: El Pirineu Occidental català

- Febrer 2015: Terres de vins i oli: Ruta per Espanya


Si cliqueu la imatge, accedireu al primer Biblionauta de l'any:De cara el mes de maig s'estrenarà RodaMonts, un conjunt de xerrades i activitats referents al món del turisme i dels viatges concentrat en els mesos de maig-juny-juliol, aprofitant l'època en què molta gent està pensant ja en les vacances.

RodaMonts respon a la idea del rodamón (el viatger per excel·lència) i la paraula Monts en significació als habitants de Sant Celoni i rodalies, que es troben al bell mig de dos monts: el Montseny i el Montnegre.

Les activitats del RodaMonts són: 

- 30 de maig a les 19h: Quaderns de Bitàcola (guanyadors del premi al millor blog de viatges del 2012) ens explicaran com hem de preparar un viatge.

- 13 de juny a les 19h: Jordi Solà ens farà un tast de taller de fotografia de viatges en el qual, a través d'una projecció de fotografies, ens explicarà diversos trucs fotogràfics i, de pas, ens narrarà una mica la història de la fotografia projectada.

- 4 de juliol a les 18h: Quaderns de Bitàcola ens oferirà una sessió de viatges per a menuts. Activitat familiar. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada