dijous, 23 d’abril de 2015

Històries mòbils

Premis

Dins els actes de la Revetlla de Sant Jordi, ahir es van entregar els premis de la tercera edició del concurs Històries mòbils.

La participació s'estableix en tres categories: A (de 12 a 16 anys), B (de 17 a 21 anys) i C (de 22 a 29 anys). Els guanyadors de l'edició d'enguany han estat:

Categoria A:
-primer premi: Maria Rodón Peyri i Laura Vila Sabé
-segon premi: Josep M. Mateu Pou

Categoria B:
-primer premi: Alba Framis Fernández
-segon premi: (desert)

Categoria C:
-primer premi: (desert)
-segon premi: (desert)

L'objecte del concurs Històries Mòbils és la selecció de microrelats realitzats fotogràficament per a l'estimulació de la producció literària i fotogràfica entre els joves, en el marc de la producció mitjançant les noves tecnologies i l'entorn de les comunitats virtuals 2.0. Per això s'ha proposat als joves presentar una història curta, un microrelat, amb paraules i imatges.

S'han presentat 36 persones amb 34 obres, ja que dues obres eren presentades en parella. 32 de la categoria A i 1 cadascuna de la B i de la C. D'aquestes, algunes no han estat acceptades per diverses raons, entre elles no venir l'arxiu amb l'extensió demanada, no aportar degudament les dades personals, excedir els màxims demanats, etc.

Relació de centres d'ensenyament dels participants: Escola l'Avet Roig 12; Institut Escola La Tordera 4; La Salle 5; Cor de Maria 5, SEC Can Record de Sant Esteve 6; Universitat de Girona 1 i no se sap, 3.

El jurat ha estat constituït per Gemma Navidad i Jordi Torras, de l'estudi de disseny Nexus 139 de Santa Maria de Palautordera i per Antonio Bueno i Teresa Masnou, tècnics de la Biblioteca municipal.

El jurat ha valorat les obres tenint en compte les seves característiques en relació als criteris orientatius següents:

1. Interès artístic i originalitat: 40 %
2. Qualitat d'imatge: 20 %
3. Qualitat d'escriptura: 20 %
4. Resultat de la votació popular realitzada a través del Facebook: 20 %

El total de vots a través de Facebook:

Obres de la categoria A: 352 m'agrada
Obres de la categoria B: 30 m'agrada
Obres de la categoria C: 24 m'agradaCap comentari :

Publica un comentari a l'entrada