dimarts, 3 de novembre de 2015

Exposició

NU, l'estètica de la moral

Des d'ahir i fins al 30 de novembre es pot visitar l'exposició NU, l'estètica de la moral de l'artista Anna Sorribas a la Biblioteca de Sant Celoni. 

De l’encontre amb la bellesa al natural brolla un nou pensament : allò que es veu i el que se sap, se sent i es creu.

La contemplació de l’home heroi, cànon de l’esteticisme i la bellesa clàssica de les proporcions, la dona observada des d’una perspectiva sempre més punyent, molt més crítica, i ara en plena contemporaneïtat dones i homes que ens regalen la seva intimitat física per a ésser observats des de la realitat i l’abstracció.

Moral, sexe, igualtat... El rubor suscitat, les incògnites del cos humà: bellesa natural i, quasi de reüll, els atributs sexuals: símbols / icones de la fecunditat o de divinitat o de la pura vulgaritat dins uns contextos antagònics: divinitat versus humanitat, la dona, l’home: allò públic i allò privat.

Ésser desvestit sense recança: vergonya, sentiment púdic, classe social, erotisme, sexe o simplement bellesa al natural. Som natura tancada, el vestit ens distingeix: símbol de classe social i pertinença evitant o provocant certs sentiments al ésser observats.

Cossos que presenten: la vulnerabilitat, la bellesa, la fragilitat, la sensualitat, el desgrat, la compassió, la pobresa, la humiliació, la vergonya i o fins i tot l’esclavitud.

No us la perdeu!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada