dimarts, 12 de gener de 2016

Exposició

Cromatografies

Des d'ahir i fins al 12 de febrer es pot visitar l'exposició Cromatografies, del celoní, Carles Prat. La mostra recull 9 obres en les quals l’aigua actua com a medi transmissor de les creacions. 

En paraules de Lluís Molina: el treball d’en Carles Prat desborda fe en els materials i en els seus processos naturals. Sorgeix de l’experimentació i de l’observació pacient de les seves reaccions, en les quals la intervenció de l’artista és molt puntual i l’aigua, el pigment i el paper responen als missatges i emocions que s’hi projecten.

Aquest procediment es recolça en els experiements de Masaru Emoto, en el qual, després de projectar missatges o música, l’aigua es cristal·litza de maneres diferents en ser congelada. Els resultats esdevenen paisatges onírics o reals, amb una intensitat orgànica i cromàtica espectacular i múltiples interpretacions.

El mètode que utilitza en Carles és una bona mostra de confiança perquè esdevé natural; hi ha benestar en la falta de control i amor per allò que sorgeix gairebé màgicament: aprenentatge, no només com a procediment pictòric, sinó també vital.
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada