dissabte, 19 de març de 2016

Celebració del Dia Mundial de la Poesia

Març 2016

El 21 de març va ser proclamat per la UNESCO el Dia Mundial de la Poesia i per celebrar-ho, la poetessa Olga Xirinacs va escriure el poema Preneu les roses. A Sant Celoni, l’Oficina de Català de Sant Celoni i la Biblioteca l’Escorxador van festejar-ho dimarts 15 de març amb l’organització d’una lectura de poemes en diversos idiomes.

L'acte va aglutinar una cinquantena de persones i van intervenir alumnes dels Cursos de Català, participants del Voluntariat per la llengua i usuaris de la Biblioteca, que van llegir el poema Preneu les roses en català i en la seva llengua materna – anglès, àrab, castellà, eusquera, francès, italià, romanès i ucraïnès. A més, van llegir poemes en diversos idiomes d’autors de renom com Joan Maragall, Pere Quart, Joan Margarit, Joan Vinyoli, Casaldàliga i Manuel Alcántara, i no tan coneguts com Mayte Martín, Maram Al-Marsi, Mihai Eminescu o Vahan Teryan.

El poema d’Olga Xirinacs està publicat per la Institució de les Lletres Catalanes i Clubs UNESCO i traduït del català en vint llengües més, com l'alemany, l'anglès, l'àrab, el gallec, el castellà, el francès o l'italià.

Gràcies a totes les persones que van participar-hi! Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada